Skip to content

Meet onze Auteur – Floris ten Duis

Wat leuk dat jullie de moeite hebben genomen om het eerste blog te lezen.

Mijn naam is Floris ten Duis, storyteller en auteur van het boek: “Naan en de onvergetelijke schoolreis” Op deze foto zie je mij met mijn hond Finn, ja hij bestaat echt haha! Een witte goldendoodle van anderhalf jaar oud.

Finn heeft ook zijn eigen instagram account waar je zijn avonturen kan volgen. www.instagram.com//finn.dutch.goldendoodle

Toen Alisa mij vroeg of ik wilde nadenken over een boek voor kinderen en specifiek Roma kinderen, wist ik direct dat Finn een element moest zijn die hierin terug moest komen. Een andere inspiratiebron is Alisa zelf en haar vluchtverhaal en de strijd die zij heeft moeten voeren om naar school te gaan.

Blog
Blog
Blog

Tijdens mijn roadtrip in een auto met Finn naar Portugal in de zomer van 2023 heb ik het verhaal geschreven. Wat is er nou mooier dan een klein meisje die een droom heeft en daarvoor de wijde wereld intrekt met haar hond. Onderweg maakt ze van alles mee en komt ze obstakels tegen die ze moet overwinnen. Dit maakt het verhaal extra spannend en ik wist dat ik dit moest laten gebeuren. 

Ik vond het daarom heel mooi om de droom van Naan in het boek centraal te stellen. Ook de afwijzingen het niet opgeven en het maken van nieuwe vrienden waren elementen die ik graag wilde laten terugkomen. 

De karakters in het boek zijn zorgvuldig samengesteld door verschillende Roma families te spreken. Vaak zie je in de Roma cultuur dat de familie band heel hecht is en dat opa en oma’s dichtbij de families staan. Dit zie je terugkomen in het verhaal. Op Menowin is echt een held.

Toen het verhaal eenmaal geschreven was hebben wij met verschillende kunstenaars samen gewerkt om uiteindelijk de perfecte Naan en Finn te creëren die echt bij de doelgroep past. 

De eerste schetsen van Naan zie je hier, maar op dit moment zijn we bezig met de finale versies.

Ik hoop dat je net als ik niet kan wachten op het eindresultaat en ik hoop jullie 28 januari 2024 het boek te presenteren.

Liefs,

Floris

Blog