Onze projecten
De stichting Power of Choice heeft de missie om onderwijs bij minderheidsgroeperingen te bevorderen. Daarnaast stimuleren wij participatie en integratie van kinderen in de Nederlandse samenleving, waarbij de focus ligt op cultuur en identiteit.
Wij doen dit door het uitbrengen van een kinderboek, het maken van theatervoorstellingen en het geven van voorlichting, bijvoorbeeld bij Kamp Westerborg.
Wij geloven in de drie pijlers verbinden,
stimuleren en motiveren:
1. VERBINDING
Verbinding is een basisbehoefte van ieder kind. Kinderen willen deel uitmaken van iets groters dan zijzelf, iets dat hen inspireert en motiveert. Met ons kinderboek proberen wij te laten zien dat verschillend zijn een kracht is en verbind.
2. STIMULEREN
Wij zorgen voor quality time en helpen kinderen en jongeren om hun eigen persoonlijkheid te ontwikkelen en leren hun tevens iets over de Tweede Wereldoorlog geschiedenis. Dit doen wij door een aantal keer per jaar Westerborg te bezoeken.
3. MOTIVEREN
Door het maken van maatschappelijke geëngageerd theater heeft Alisa (voorzitter stichting Power of Choice) het motto: alles is mogelijk als je er maar in gelooft!
Wil je meer weten over Alisa bezoek dan haar website www.alisacuuna.nl. Je kan haar ook boeken als spreker. Tevens is zij te boeken als consultant om te ondersteunen bij uitdagingen met minderheidsgroeperingen.
HET KINDERBOEK
In het kinderboek neemt ons hoofdpersonage Naan je mee op reis in haar zoektocht naar een school. Naan groeit op in een land waar geen scholen zijn en zij besluit daarom de wijde wereld in te trekken op zoek naar een school. Nadat zij op zes verschillende scholen wordt afgewezen, vindt zij uiteindelijk de super-sterren school, waar allemaal kinderen met een verschillende achtergrond mogen komen. Dit maakt de school zo uniek, en juist de verschillende culturen versterken elkaar.
DOEL
Roma kinderen kunnen en mogen zich in dit verhaal herkennen en er moed uit putten dat naar school gaan, belangrijk is en dat ze welkom zijn op scholen.
WAT WE DOEN
We willen ons kinderboek verspreiden door alle openbare bibliotheken in Nederland. Zodat iedereen toegang krijgt tot positieve verhalen over de Roma-cultuur.
Eeuwenlang hebben stereotypen en vooroordelen een negatief effect gehad op het begrip van de Roma-cultuur. Doormiddel van dit boek willen we de vooroordelen en negatieve beeldvorming verbreken.
In het boek krijg je een inkijk in de Roma-cultuur en leer je alles over de Roma rituelen.
Het kinderboek wordt 28 januari 2024 uitgebracht.
HeT WESTERBORK Project
Tijdens een samenwerking met Roma-jongeren uit Enschede (TOY) bleek dat de Roma-jongeren weinig weten over de gebeurtenissen van de Roma en Sinti in de Tweede Wereldoorlog.
Om dit te veranderen heeft Alisa die ook docerend theatermaker 1 en 2 graads is, een programma met een lessenreeks ontwikkeld met de methode Authentieke Kunsteducatie gebaseerd op Wiked Arts Assignments van Emile Heijnen. Dit programma is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met het 4 &5 Comité.
Het doel van dit project is om Roma-jongeren te leren praten over de Tweede Wereldoorlog en zich bewust te worden van hun geschiedenis. Ook het bespreken van de slachtofferrol komt aan bod en het belang om niet in die rol te kruipen. We hopen hen hiermee te stimuleren en te motiveren dat zij er als Roma mogen zijn en dat zij het waard zijn om deel te nemen aan de Nederlandse samenleving.